נערך בעיר נצרת ב- 22.1.2015.
לכנס שהתקיים במלון גולדן קראון הגיעו כ- 150 איש מכל הארץ, נציגי הדתות השונות, נצרות יהדות ואסלאם, רופאים ואחיות, נציגי משפחות תורמים ומושתלים, תושבי העיר נצרת והסביבה וסטודנטים ממכללת גרנאטה, כפר כנא.
את הכנס פתח דר. סלים נח'לה יו"ר האגודה הנוצרית הבינלאומית לישראל ומנהל בית החולים הצרפתי, שדיבר על חשיבות תרומות האיברים והודה לעשרות האנשים שהיו מעורבים בהכנת הכינוס, אחריו נשא דברים פרופ' רפי ביאר יו"ר המרכז הלאומי להשתלות שהדגיש את חשיבות הנתינה שבתרומה, שתיאר את מערך ההשתלות המקצועי, את המשתילים את מתאמות ההשתלה ואת היכולות המיוחדות של העוסקים בהשתלות אשר מעמידות את ישראל בשורה הראשונה עם מרכזי ההשתלה המובילים בעולם.
ראש עירית נצרת מר סאלם עלי דיבר בחום וברגש על תמיכתו בתרומת האיברים להצלת חיים, ללא סייג של גזע דת ומין, ואף חתם על כרטיס אדי במעמד זה מעל הבמה, וזכה למחיאות כפיים מהקהל.
הכנס נחלק לשלושה פאנלים, הראשון עסק בהשתלות השני בנושאים דתיים והשלישי בנושאים של רגש ונשמה- מושתלים ובני משפחות תורמים סיפרו את סיפורם האישי.
בכירי הרופאים העוסקים בהשתלות ובטיפול במושתלים, תארו את מצבי התחלואה הקשים ואת ההשתלות המביאות מזור לחולים ולמשפחותיהם. הוצגו פתרונות תרופתיים חדשים וכן שיטות מתקדמות בהשתלות לב, כבד וכליות וכן השתלות כליה מתורמים חיים. פאנל זה הנחה בידע רב דר. מהנא ח'טיב מנהל היחידה לט.נ במרכז הרפואי פורייה.
את פאנל הדתות שהתקיים בעברית ובערבית, הנחה ואף תרגם ודיע אבו-ואסל אח אחראי ט"נ מהמרכז הרפואי וולפסון. את הנצרות ייצג אקסארכוס ד"ר פאוזי ח'ורי סגן הבישוף של העדה יוונית קתולית את האיסלאם ייצג שייח' דר' ראיד בדיר, חבר מועצת המופתים ואת היהדות הרב יהושוע הלמן, רב הישוב שבי ציון.
המסר המרכזי של נציגי שלושת הדתות היה כי תרומת אברים היא מצווה לצורך הצלת חיים.
בפאנל הסיום שמענו את הסיפורים המרגשים של שוקי זיו אשר תרם את איברי בנו עידו ז"ל ואברהים דאליקה אשר תרם את איברי אחיו טארק ז"ל. מיכה רם מושתל ריאה ופאדי עזאר מושתל כבד וכליה שיתפו בהתרגשות רבה את החיים הקשים בהמתנה להשתלה ואת החיים החדשים אחרי הזכייה המחודשת בחיים. פאדי החל לחגוג יום הולדת נוסף –ביום ההשתלה בו קיבל את חיי במתנה, לאחר אשפוז ממושך במצב אנוש. סף התרגשות הקהל עלה כאשר מנחת הפאנל מרים מחמוד שלבי, אחות מהמרכז הרפואי העמק, המרצה בבתי ספר על תרומות איברים, הפתיעה אף היא בסיפור אישי ומיוחד משלה: הסבל של אביה בחיי הדיאליזה עד שזכה בהשתלה ולאחריהן בעשר שנות חיים טובות בקרב משפחתו. ואז קיבל אירוע מוחי ומשפחתו תרמה את הכבד להשתלה באחר.
הכנס המוצלח הסתיים במסר של אחווה וסולידריות כשמו, התמקד בנתינה וקבלה בהקשרים של עזרה הדדית והצלת חיים.
את הכינוס יזמה ומימנה האגודה הנוצרית הבינלאומית לישראל והארגון נעשה במשותף עם המרכז הלאומי להשתלות, משרד הבריאות.