בגיל 13 חלה זוהר רביץ במחלת לב קשה, ממנה נפטר אביו בגיל צעיר. בגיל 15 חלה הידרדרות חמורה במצבו, שחייבה השתלת לב דחופה. זוהר אושפז במצב אנוש בבית החולים בילינסון, מחובר ללב מלאכותי כשימיו ספורים.
לידיה קירשטיין בת ה-38, אישה ואם אהובה ואשת מחשבים מצליחה, יצאה בבוקרו של יום מביתה ביישוב לפיד. היא הביאה את בר בתה בת השמונה לבית הספר ומיהרה לעבודתה בתל אביב. הישיבה הראשונה היתה צריכה להיות בשמונה בבוקר. לידיה מעולם לא הגיעה לישיבה זו. היא מצאה את מותה בתאונת דרכים.
אמיר, בעלה של לידיה, היה זה שהחליט, בתוך סערת הרגשות הנוראה, על תרומת איבריה. "לידיה היתה חתומה על כרטיס אדי", סיפר, "והרגשתי שזו צוואה שלה".
באותו יום בצהריים קיבלה הגר רביץ, אמו של זוהר, מדר. דן ערבות את הבשורה המטלטלת, כי נמצא לב מתאים וההשתלה תתבצע בתוך מספר שעות.
ההשתלה עברה בהצלחה מלאה. במקביל התחילה משפחת רביץ לברר את זהות התורמים, ולאחר מספר חודשים, כשזוהר התאושש לחלוטין, התקיימה פגישה בין שתי המשפחות.
הפגישה היתה מרגשת וטעונה. משבר לא פשוט עבר על בר, כאשר הסתבר שהילדה קיוותה שבמפגש הזה תזכה לראות שוב את אמה החסרה לה כל כך. רק לאחר הסברים, נרגעה בר, התיידדה עם זוהר וישבה סמוך אליו כדי להקשיב ל"לב של אמא".
אמיר נישא בשנית, לבר יש שני אחים, אך הוא ממשיך לשמור על זכרה של אשתו: "לידיה היתה משכמה ומעלה. היינו יחד 12 שנים. סגדתי לה. בניתי לי חיים חדשים וטובים. לבר יש שני אחים והיא היום נערה שמחה. את לידיה איש לא יחזיר לנו, אבל אני ידוע שעשיתי את הדבר הנכון, עשיתי את מה שהיא היתה רוצה, כך שהמוות שלה לא היה לחינם".
זוהר הוא אחיינם של הזמרת יהודית רביץ, ושל יעקב רביץ, אף הוא גיטריסט ומוזיקאי. בהתאם לגנטיקה המשפחתית, גם זוהר בחר בדרך של יצירת מוזיקה. לאחר שנתיים של לימודים באוניברסיטה, החליט בשלב זה להקדיש את כל כולו למוזיקה, וכבר הוציא אלבום ראשון – חלומות באספמיה – שאת מרבית לחניו כתב בעצמו.
שתי המשפחות שומרות על קשר ומרגישות קרבה מיוחדת, שהיא מעבר לחברות ואפילו לקרבת דם. אישור נוסף למיוחדות של הקשר התקבל כאשר התברר במקרה שלידיה התורמת וזוהר הנתרם נולדו באותו תאריך – בשישה בספטמבר.
צפו בסיפורו המרגש של זוהר רביץ